Kinderen en jongeren

VOORLEZEN EN SAMENLEZEN

Elke eerste zaterdag en derde woensdag van de maand zijn alle kinderen tussen 4 en 7 jaar welkom om te luisteren naar spannende, ontroerende en grappige verhalen, voorgelezen door onze vrijwilligers. Afspraak in de voorleeshoek van de jeugdafdeling! Bovendien kan je zelf ook leuke voorleesboeken, samenleesboekjes én vertelplaten ontlenen, om de voorleespret thuis verder te zetten.

SPEEL-O-THEEK

De speel-o-theek, dat is iets bijzonders. Je vindt er aangepast speelgoed voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis, een handicap of een langdurige ziekte, maar ook leuke woordspelletjes en Kamishibai kan je er ontlenen. Ben je leerkracht? Dan vind je vast ook didactisch materiaal tussen ons speelgoed.

Kamishi-wat? Deze Japanse vertelvorm bestaat uit een kastje vergelijkbaar met een poppentheater. In dit theatertje passen tekeningen die een scène van een verhaal weergeven. De verteller verschuift de prenten en vertelt ondertussen het verhaal, dat achteraan op de prenten te lezen staat.

MAKKELIJK LEZEN PLEIN

Kinderen van 8 tot 13 jaar die moeite hebben met lezen kunnen terecht in het Makkelijk Lezen Plein, dat kinderen met een leesachterstand leesplezier wil laten ervaren.

JONGERENHOEK

In onze knusse jongerenhoek zijn alle adolescentenromans, tijdschriften en strips voor 14-plussers bij elkaar verzameld. 

STUDEERRUIMTE

Graag wat rust terwijl je studeert? Dat kan in onze leeszaal, maar we hebben ook een aparte studeerruimte waar je je in stilte kan focussen op de leerstof. Een topper tijdens examenperiodes!