Digitale collectie

Naast boeken, dvd's en cd's heb in de bib ook de mogelijkheid om digitaal te lezen. Bovendien geven we je enkele inspiratiewebsites mee om te zoeken naar het boek dat helemaal bij jou past!

Digitale kranten en tijdschriften

Lees je krant of tijdschrift digitaal! Raadpleeg het GoPress Krantenarchief van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten. Je vindt er alle artikels terug die ouder zijn dan twee dagen.

Ga naar de catalogus en klik het zoekvak 'Krantenarchief' aan om te beginnen zoeken. In de bib zal het artikel meteen leesbaar zijn, thuis of onderweg zal je gevraagd worden om in te loggen met je Mijn Bibliotheek account.

Inspiratiewebsites

Nood aan inspiratie? Deze websites en digitale community's geven je een goede start!

Boekentips uit onze catalogus: Eerst en vooral helpen we je als bib zelf graag op weg. Kijk op de startpagina van onze website voor actuele boekentips of spreek een bibmedewerker aan: zij staan je graag bij met advies.

Boekenzoeker: Op zoek naar het geschikte boek voor jonge lezers (0 tot 18 jaar).

Makkelijk lezen Plein: Boeken voor kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden.

Kinder- en jeugdjury Vlaanderen: De grootste jonge lezersjury van Vlaanderen voor kinderen tussen 4 en 16 jaar, die elk jaar acht boeken lezen en bespreken.

Pluizer: Recensies en voorleesnieuws (0 tot 16 jaar).

Boekstart: Leestips voor ouders die met baby’s en peuters willen genieten van boeken.  

Iedereen Leest - wat lees jij?: Facebook-groep bij de website www.lezerstippenlezers.be, met duizenden recensies van lezers voor lezers.

LangZullenWeLezen: Boekencommunity van de VRT voor leesinspiratie en -bevordering.

Voorleesweek: Voorleestips om het belang en het plezier van voorlezen in de kijker te zetten.

Jeugdboekenmaand: Jeugdboeken rond het thema van de jaarlijkse Jeugdboekenmaand.