Bibliotheek Mol

De Koers. Ons leven : Carl Berteele en Geert Vandenbon te gast in zaal ‘t Getouw op 20 maart om 20u

Carl Berteele is sinds 1993 de stem van de koers, meestal op de Sporzamotor. Of het nu de Tour is, het WK of Vlaanderens Mooiste, als geen ander analyseert hij de koers en wat er omheen gebeurt. Met passie, een rijke taal en altijd to-the-point.

Geert Vandenbon werkte meer dan 20 jaar achter de schermen van de Ronde en is ondermeer medestichter van het Rondemuseum in Oudenaarde en uitgever/auteur van wielerboeken.

Carl en Geert vullen elkaar aan. Geert surft door het epos van 100 jaar Ronde van Vlaanderen, met uniek beeldmateriaal en enkele filmpjes. Carl vertelt hoe hij sportjournalist werd en gebeten werd door de wielermicrobe. Hij staat stil bij zijn favoriete Ronde-edities: Johan Museeuw (1998), Wereldkampioen Tom Boonen (2005) en Stijn Devolder (2008).

En tussendoor maken ze tijd voor het Molse fietsenmerk Bristol. Van 31 maart tot 22 april 2018 is er een Bristoltentoonstelling met unieke objecten in de tentoonstellingsruimte van het ROG aan de Markt. Stijn Geys en Rudy Nuyts hebben verder een boek gemaakt over het reilen en zeilen van de rijwielfabriek en wielerploeg. Zij lichten op deze avond al een tipje van de sluier hoe Rik Van Steenbergen in 1949 wereldkampioen werd op een Bristolfiets.

Prijs: 5€ enkel avondkassa

Deze voorstelling kadert in 'Op velo Bristol. De Koers. Ons Leven' en is een organisatie van de Bibliotheek van Mol i.s.m. de Vrienden van de Bib en Dienst Erfgoed van Mol.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Stripleeskring in de bib

Hou je van strips? Heb je zin om met andere stripliefhebbers erover te praten? Of wil je gewoon wat tips voor goed leesvoer? Elke laatste woensdag van de maand komen we samen in de leeszaal van de bibliotheek waar stripkenner Pep je een inleiding geeft van de te bespreken strip. Lees verder

Filosofie leeskring

Uit de schatkamers van de westerse filosofie diepen we parels op en proberen ze te doorgronden. Weten dat we niets weten drijft ons naar meer weten, drijft ons naar de grond van de zaak. Elke laatste maandag van de maand om 19u in zaal 2. Lees verder

Gebruikersonderzoek

Momenteel loopt er in de bibliotheek een onderzoek waarin uw mening over de bibliotheek centraal staat. Door hieraan deel te nemen komen we te weten wat u over onze bibliotheek en wat uw wensen zijn. Je kan deelnemen door te surfen naar: www.bib2018.be Lees verder
Meer nieuws